Varför gå Svecasas prepkurs? En Hankeits erfarenheter

april 19, 2022

Vi har intervjuat Jasper Karlsson, 21, som är hemma från Åland och studerar andra året på Hanken. Jappe gick Svecasas prepkurs år 2020 och kom med hjälp av den in till Hanken via urvalsprovet.

Vad fick dig att gå en prepkurs?

Jag var i behov att få en bra struktur som enkelt kunde motivera mig att få igång läsandet till inträdesprovet, och prepkursen var det perfekta sättet att få det. Att kunna få svar på sina frågor som uppstod när man läste på egen hand och sedan kunna diskutera dom med andra är de perfekta sättet att läsa enligt mig.

Vad fick dig att välja just Svecasas prepkurs? (vilken kurs gick du)

Svecasa var ett självklart val för mig då det är den enda kursen som har en koppling till Hankens studentkår, SHS. Jag hade också blivit rekommenderad att gå den av vänner och familj.

Vad var det bästa med kursen?

Föreläsarna! Föreläsningarna var motiverande, föreläsarna var duktiga på att motivera alla deltagare och skötte allt väldigt professionellt. Att få en sådan bra struktur och material från prepkursen gjorde att jag enkelt kom in på ett bra spår med läsandet. Man märkte att de var rätt föreläsare för rätt ämne vilket också gjorde de enklare att läsa och hänga med på timmarna.

Hur behöll du motivationen under våren då du sökte in till Hanken?

Jag hade en del kompisar på kursen vilket gjorde de lätt att läsa tillsammans med någon och bolla eventuella frågor med dom. Föreläsarna gjorde också ett bra jobb med att motivera mig att även läsa före kursen började, men också under kursen vid sidan om föreläsningarna. Det slutgiltiga målet och alla historier man hört från kompisar på Hanken gjorde att motivationen var på topp.

Har du något tips att ge till dem som söker in till Hanken i år?

Gå och följ studentkåren på Instagram för mera motivation när de mörknar under tiden man läser. Läs allt material innan kursen börjar för när de väl drar igång har du ett försprång och får det mesta utav kursen. Kom sedan ihåg att de bara finns två utfall av det hela och bara ett av dom är det enda valet. Tänk vad det goda livet kommer ge en.

Om du känner dig inspirerad av Jappes berättelse och vill ha ytterligare motivation till studierna kan du kolla in studentkåren (SHS) hemsida här och studentföreningen i Vasa (SSHV) hemsida här.

Vårt kursutbud hittar du här. Lycka till!