om oss

SVECASA OY AB

Svecasa Oy Ab är ett företag som erbjuder prepkurser till urvalsprovet till Handelshögskolan Hanken samt Ekonomilinjen i Åbo Akademi. Företaget arrangerade sin första prepkurs 1978.

Om oss

Grunden för Svecasa lades år 1978 då handelshögskolans studentkår arrangerade den första prepkursen inför Hankens inträdesprov. Under årens lopp har Svecasa jobbat aktivt för att expandera kursutbudet, förädla föreläsningsmaterialet vi använder som grund för undervisningen samt införa nya inlärningsmetoder för att på bästa möjliga sätt stöda våra kunder i deras strävan efter en studieplats på Hanken.

Svecasas organisation består av kursledaren, föreläsarna och styrelsen. Styrelsen består av Hankenstuderande och -alumner och dess främsta roll är att forma bolagets långsiktiga strategi och stöda verksamhetsledaren i den operativa verksamheten. Kursdeltagare får förutom handledning och hjälp inför inträdesprovet en god inblick i studielivet och hur det är att studera på Hanken.

Northern-5568
NAI-5822
Svecasa-12 (1)

Christoffer Stenius

VD & Kursledare

Hej!

Jag heter Christoffer Stenius och fungerar som VD för Svecasa 2022/2023.

Jag studerar andra året på Hanken med finansiell ekonomi som huvudämne och har hela min studietid varit aktiv på studentkåren, bland annat i Gulnäbbskommitén 2022.

Planeringen kring prepkursen är i full gång och vi kommer att jobba hårt med styrelsen och föreläsarna för att erbjuda er en givande prepkurs som stöder er på resan mot slutmålet – att bli antagna till Hanken. År 2023 kan du gå kursen både fysiskt och ta del av de virtuella materialen, det finns med andra ord alternativ som passar var och en!

Vi ses på kursen!

Christoffer

Vår styrelse 2022-2023

Anna
Vuotilainen

Ordförande

Pia
Blomqvist

Viceordförande

Erik
Holmberg

Styrelsemedlem

Vilma Mäkelä

Styrelsemedlem

Jennifer
Holmberg

Styrelsemedlem

Fanny
Kesti

Styrelsemedlem

William
Sundell

Styrelsemedlem

Emilia
Donner

Styrelsemedlem

E-kursens historia

Som följd av COVID-19 pandemin som gjorde närundervisning till en säkerhetsrisk, beslöt vi på Svecasa år 2020 att digitalisera verksamheten och en kurs som går 100% online. E-kursen ordnades första gången våren 2021, och under hösten 2022 satsade vi hårt på att vidareutveckla kursen för att skapa den absolut bästa online-kursen för dig som vill bli antagen till Hanken eller ekonomilinjen vid Åbo Akademi. Kursen är mycket interaktiv och innehåller över 45 timmar med föreläsningar, flera övningsprov och miniprov mellan föreläsningarna, samt live Q&A-tillfällen med föreläsarna där du får chansen att ställa dina frågor!

E-kursen är perfekt för dig som inte bor i huvudstadsregionen eller vill välja själv när du studerar. Materialen blir tillgängliga då du betalat och kan användas obegränsat ända fram till urvalsprovet!

För eventuella frågor kan du vända dig till vår VD, Christoffer Stenius ([email protected]).

Processed with VSCO with a5 preset
Northern-5534
"Jag var i behov att få en bra struktur som enkelt kunde motivera mig att få igång läsandet till inträdesprovet, och prepkursen var det perfekta sättet att få det."
Jasper Karlsson
Prepkursdeltagare 2020, nuvarande Hankeit

Ta första steget mot studier i ekonomi

Kolla in vårt kursutbud och anmäl dig innan platserna tar slut.