Q&A med Maisa Dyhr – Nyttan av att gå Svecasas prepkurs!

mars 5, 2018

Under gymnasiet är läsning ingrodd process, och framförallt med studentskrivningarna i bakfickan. Men Hankens inträdesprov kräver av sina sökande att de bör kunna tillämpa kunskapen de läst inför inträdesprovet ur ett ekonomiskt perspektiv, detta kan vara utmanande för en del. Vi träffade Maisa Dyhr för att diskutera den nyttan nyutexaminerade gymnasister har av att gå Svecasas prepkurs. Maisa studerande för tillfället sitt andra år på Hanken med redovisning som huvudämne. Maisa gick Svecasas prepkurs 2016.

 

Varför ville du gå en prepkurs?

Jag visste att jag behövde stöd och sporrande i läsprocessen. Förrän jag började prepkursen hade jag läst igenom inträdesmaterialet redan en gång, men allting kändes inte självklart.

 

Varför valde du Svecasa?

Hade hört mycket gott om Svecasa från tidigare prepkursister. Dessutom visste jag att Svecasa ordas av studerande på Hanken, som är bekanta med inträdesprocessen och inträdesprovet.

 

Fyllde förväntninga?

Jo det var jättebra ordnat. Jag fick svar på de frågor som jag undrade över och lärde mig massor. Det är inte samma sak att läsa något ensam som att ha någon kunnig att förklara begreppet för dig.

 

Hur hjälpte Svecasas prepkurs dig?

Jag kom in till Hanken! Man kan ju läsa mycket på egen hand, men det är inte samma sak som att förstå det man läser.

 

Vad tyckte du om föreläsarna?

De var jätteduktiga. I och med att Svecasas föreläsare är unga och erfarna studerande, så sänker det även tröskeln att fråga om hjälp.

 

Hälsningar till Hanken sökande

Läs hårt – it will pay off in the end!